کند شدن ویندوز موضوعی هست که اغلب افراد چه کاربران مبتدی چه کاربران حرفه ای با آن مواجه میشوند. اما قبل از هر چیزی باید دلایل کند شدن ویندوز را شناسایی کنیم ، بعد از شناسایی می تونیم از راه کارهای افزایش سرعت کامپیوتر کمک بگیریم تا مشکل کند بودن سیستم رفع شود
مهم ترین دلایل کند شدن کامپیوتر :
- برنامه هایی که در پس زمینه ویندوز اجرا می شوند.
- پرونده های موقت
- کمبود فضا
- خرابی هارد
- ویروسی بودن سیستم
- آپدیت نکردن درایورهای ویندوز
- تنظیمات رجیستری
- یکپارچه نبودن درایوها
- کمبود حافظه RAM
- داغ کردن قطعات کامپیوتر
- آپدیت نبودن بایوس (BAIOS)
- عدم ریبوت کردن طولانی مدت مدت کامپیوتر
- نصب بدافزارها
1. برنامه های پس زمینه
یکی از شایع ترین دلایل کند شدن کامپیوتر برنامه هایی است که در پس زمینه در حال اجرا می باشند. برای دیدن اینکه چه برنامه هایی در پس زمینه اجرا می شوند و از چه مقدار حافظه و CPU را به خودشان اختصاص دادند ؛ ایتدا Task Manager را باز کنید. اگر ویندوز 7 یا بالاتر را اجرا می کنید ، می توانید Resmon را اجرا کنید تا درک بیشتری از نحوه استفاده از منابع کامپیوتر خود را داشته باشید .
|
2. وجود ویروس در سیستم
اگر رایانه شما به ویروس آلوده باشد، ممکن است عامل کندشدن کامپیوتر یا حتی علت هنگکردن کامپیوتر شما باشد. اگر روی سیستم شما برنامه آنتیویروس نصب نشدهاست، از آنتی ویروسها برای اسکن و حذف ویروسها بر روی رایانه خود اجرا کنید.
3.پرونده های موقت
هنگام اجرای برنامهها، کامپیوتر فایلهای موقتی میسازد. این فایلهای موقتی در هارد دیسک ذخیره میشوند. حذف این پروندهها میتواند به بهبود عملکرد کامپیوتر کمککند. برای این کار 3 تا راهحل داریم :
روش اول:
ابتدا پیشنهاد میکنیم برای پاک کردن پرونده های موقتی و سایر فایلهایی که دیگر نیازی به کامپیوتر ندارند،
از ابزار Windows Clean Disk Cleanup استفاده کنید و رفع کاهش سرعت کامپیوتر انجامدهید.
روش دوم:
گاهی متأسفانه Windows Clean Disk Cleanup ممکن است تمام پرونده های موجود در فهرست را حذف نکند! بنابراین پیشنهاد می کنیم پرونده های موقت را به صورت دستی پاک کنید. برای این کار:
1- به مسیر C:\Users\Pc\AppData\Local\Temp بروید.
2- تمام پرونده های موجود در این پوشه را حذف کنید.
3- در صورت استفاده از هر پرونده که محیط ویندوز در حال استفاده آن است میتوان حذف آنها را رد کرد.
روش سوم:
استفاده از برنامههای سومشخص مثل CCleaner میباشد که کار با آن بسیار راحت است اما گاهی ممکن است در صورتی که استفاده انها را بلد نباشید فایلهای دیگر مثل عکسها و فیلمها را هم پاک کند.
4.خرابی هارد درایو
اگر هارد شما مشکل داشته باشد سرعت و عملکرد ویندوز شما پایین میآید و با اجرای برنامههای زیر میتوانید نسبت به بررسی و وجود مشکل فیزیکی در هارد دیسک کامپیوتر اقدامکنید.
نکته: یکی از مهمترین قطعات یک کامپیوتر ، هارد دیسک است. به روزرسانی از هارد دیسک استاندارد به هارد های (SSD) به طور چشمگیری عملکرد یک کامپیوتر را بهبود می بخشد.
5.کم بودن فضای خالی
فضای خالی کم در درایو ها می تواند باعث کند شدن کامپیوتر بشود فصای مورد نیاز درایو های اصلی باید حداقل بین 500 مگ تا 1 گیگ(500MG-1GB) باشد در صورتی که فضای خالی درایو های شما کمتر این مقدار است فضای بیشتری را خالی کنید این کار باعث رفع کاهش سرعت کامپیوتر میشود.
6. آپدیت نبودن ویندوز و درایورها
آپدیت نبودن ویندوز و درایورها می تواند باعث کندشدن ویندوز شود، برای آپدیتکردن ویندوز باید از طریق خود ویندوز اقدامکنید.
7. یکپارچه نبودن درایورها
دیفرگ (Defrag) نبودن درایوها مشکل دیگری است که باعث کندی سیستم شما میشود. شما میتوانید با استفاده از برنامه پیشفرض ویندوز برای دیفرگکردن سیستم استفادهکنید.
- Optimize Drivers
- eDefragment driv
نکته: عمل دیفرگ(defrag) ، فایل ها را فشرده تر می کند و این امر باعث می شود که سیستم به صورت موثری به داده ها دسترسی پیدا کند، در نتیجه منجر به افزایش سرعت کامپیوتر می شود.
8. تنظیمات رجیستری
اگر تمام مراحل فوق را دنبال کردید و کامپیوتر شما هنوز کند است و علت قفلشدن کامپیوتر را نمیدانید، پیشنهاد میکنیم پاککننده رجیستری را روی کامپیوتر اجراکنید
میتوانید برای این کار از برنامه های پاک کننده ریجستری مختلف استفاده کنید، مثل Wise Registry Cleaner.
× معمولاً پاک کننده های رجیستری را توصیه نمی کنیم
9. کم بودن حافظه RAM
اگر بیش از دو سال رایانه خود را داشته باشید ، ممکن است به حافظه بیشتری نیاز داشته باشید. امروزه ما پیشنهاد میکنیم رایانهها حداقل 2 گیگابایت حافظه (رم) برای سیستم 32 بیتی و 4 گیگابایت برای سیستم 64 بیتی داشته باشند. با داشتن حافظه کافی مشکلی در خصوص کندشدن ویندوز نخواهید داشت. اگر نور هارد دیسک به طور مداوم فعال باشد، این نشانه آن است که رایانه اغلب اطلاعات را بین حافظه و هارد دیسک شما مبادله میکند
10. آپدیت نبودن BIOS
آپدیت نبودن بایوس شما هم میتواند عامل دیگری برای کند شدن ویندوز باشد که برای آن مقالهای به صورت جداگانه ارائه خواهیمکرد.
11. هنگ کردن کامپیوتر و نصب ویندوز
در آخر اگر تمامی این طرفندها به شما جواب نداد پیشنهاد ما به شما نصب دوباره ویندوز میباشد و سعیکنید ویندوزی نصب کنید که با سخت افزار شما همخوانی داشتهباشد.
12. داغ کردن قطعات کامپیوتر
داغ کردن قطعات کامپیوتر یکی از نکاتی است که میتواند باعث کند شدن سیستم شما شود سعیکنید سیستم خود را به هر روشی که میتوانید خنک نگهدارید برای لپ تاپ ها از فن استفادهکنید و برای PC ها اگر سیستم خنک کننده ندارند درب کیس را باز نگهدارید.
13.عدم ریبوت کردن طولانی مدت کامپیوتر
ممکن است از شنیدن این حرف تعجب کنید،. اما برخی از کاربران عادت دارند تا کامپیوتر خود را هر 30 روز یکبار راهاندازی مجدد کنند. کاربرانی که هیچگاه کامپیوتر خود را خاموش نکرده یا در نهایت آنرا hibernate میکنند. اینکار به منظور صرفهجویی در زمان انجام میشود. در نتیجه سامانه آنها به ندرت راهاندازی مجدد میشود. راهاندازی مجدد کامپیوتر از آن جهت خوب است که در اولین گام حافظه اصلی کامپیوتر شما را فلش کرده و اجازه میدهد کامپیوتر با یک حافظه خالی کار کرده که کارایی را به شکل محسوسی افزایش میدهد. دوم آنکه نشتی حافظه را برطرف میکند. برخی از برنامهها به واسطه عدم تسلط برنامهنویسان در زمان ساخت برنامهها با مشکل نشتی حافظه روبرو هستند. یک نشتی حافظه باعث میشود تا حافظه مصرف شده هیچگاه به کامپیوتر بازنگشته و بدون مصرف رها شود. راهاندازی مجدد کامپیوتر باعث پاک شدن این پردازهها از حافظه میشود. در نهایت اگر کامپیوتر شما بهروزرسانیهایی را در یک ماه دریافت کرده باشد با راهاندازی سیستم بهروزرسانیهای مهم امنیتی روی سامانه شما نصب میشود
14.نصب بدافزارها
رفتاری که بدافزارها از خود نشان میدهند شباهت خیلی زیادی به برنامههای رایگان دارد. فراموش نکنید زمانی که یک نرمافزار رایگان را نصب میکنید، گزینههای فعال متعددی در اختیار شما قرار میدهد که باید به آنها توجه داشته باشید. بهطور مثال در تصویر زیر نرمافزار IObit’s Driver Booster بدون اطلاع کاربر نصب میشود.
همچنین اکثر نرمافزارهای رایگانی که از آنها استفاده میکنید با شرکتهای تبلیغاتی قرارداد داشته و به اشکال مختلفی تبلیغات را روانه سامانه شما میکنند. بازاریابها به خوبی میدانند که اکثر کاربران در زمان نصب یک نرمافزارگزینه Yes را بدون خواندن یا نگاه کردن کامل به صفحه انتخاب میکنند. در نتیجه بهتر است پیش از دانلود و نصب یک برنامه کمی در مورد آن تحقیق کنید.
نظر بدهید