غواصی یکی از فعالیتهای مفرح و هیجانانگیزی است که تقریبا مورد علاقهی بیشتر انسانها است. سر زدن به دنیای زیر آب، حس و حال عجیبی دارد که قابل وصف شدن نیست و تنها باید آن را تجربه کرد. اعماق آبها و اقیانوسها، مقصدی که برای بعضیها آرامبخش و برای برخی پر از دلهره و ترس است و عده زیادی را هم از عجایب و شگفتیهایش به وجد میآورد… کشف کردن دنیایی متفاوت و زیستگاه موجوداتی که خیلی از ما حتی از جزئیترین زیباییهای آن خبر نداریم و این در حالی است که این آبها بیشتر از ۷۰ درصد از سطح زمین را پوشاندند و همین موضوع میتواند مارا برای شناخت این دنیای عجیب و خارق العاده کنجکاوتر و البته مشتاقتر کند. در دنیا اقیانوسها و مقاصد زیادی برای غواصی و کشف اعماق آبها وجود دارد و شاید یکی از بزرگترین آرزوهای خیلی از ما تجربه متفاوتی از غواصی در بهترین نقاط دنیا باشد…در این مقاله میتوانید با چند تا از بهترین مقاصد دنیا برای غواصی بیشتر آشنا شوید…
اگر یکی از علاقهمندان به غواصی هستید، حتما همیشه به دنبال مکانی آرام و بکر بودهاید تا در آنجا به غواصی بپردازید، مکانهایی که در ادامه آنها را خواهید شناخت.
سیپاندان بورنئی
یک جزیره کوچک بین مرز مالزی و اندونزی میباشد و جزو بهترین مناطق دنیا برای غواصی به شمار میرود. به گفتهی اسطورهی غواصی ژاک ایو کستو، سیپاندان همان جایی است که باید در آن غواصی کرد. در فضای آبی این جزیره مناطق فوقالعادهای چون دیوار لابستر، آشیانهی قورباغه، غار لاکپشت مقر کوترماهیان وجود دارد که دیدن آنها میتواند برای غواصان بسیار جالب باشد. تمام این دلایل از سیپاندان بهترین این فهرست را میسازند.
جزیره کوکوز کاستاریکا
رتبهی دوم از آن جزیرهی کوکوز است که البته پرهزینهترین مکان دنیا برای غواصی میباشد. این جزیره یک منطقهی کاملا حفاظت شده است و سکونت انسان در آن بسیار محدود میباشد. تنها راه رسیدن به اینجا برای غواصی، از طریق کشتیهای مسکونی است که از کاستاریکا به سمت آن حرکت میکنند. جالب است بدانید که این منطقه یکی از کاندیدای عجایب جدید و طبیعی هفتگانهی جهان است.
دریای سرخ دهب مصر
این دریای زیبا با پستی و بلندیهای فراوان مرجانی و حیات بسیار شگفتانگیزش یکی از آن جاهایی است که میتواند برای غواصان بسیار جالب باشد. در این دریا بعلاوه میتوانید روی عرشهی کشتی اساس تستلگرم شنا کنید، به دیدن حفرهی آبی معروف بروید و از فانوس دریایی بازدید کنید.
دیوار مرجانی بزرگ استرالیا
غواصی در نزدیکی دیوار بزرگ مرجانی قطعا یکی از آن تجربههایی خواهد شد که در زندگی هیچوقت فراموش نخواهید کرد.
این مکان قطعا بزرگترین سیستم مرجانی دنیا است که شامل ۲۹۰۰ تپهی مرجانی مجزا میشود و به طول ۲۲۵۳.۰۸۲ کیلومتر کشیده شده است. جالب است بدانید که این دیواره از فضا هم قابل رویت است و به عنوان بزرگترین سازهی دست موجودات زندهی غیر انسانی در دنیا شناخته میشود.
کونا مانتاس هاوایی
این جا یکی از مکانهای مورد علاقهی نهنگهای گوژدار، دلفینها و دیگر ماهیهای عظیمالجثه است.اگر تمایل دارید هنگام غواصی اینکار را در کنار سفرهماهی دیو انجام دهید، کونا مانتاس همان جایی است که باید بروید. شب هنگام نیز با وجود درخشش پلانکتونها، کونا مانتاس گردشگران را شگفتزده میکند.
سانفرانسیسکو مارو، چوک، میکرونزی
اینجا که سال در ۱۹۷۲ کشف شد، یکی از تخصصیترین مکانهای غواصی است و به آنهایی که در این حرفه از مهارت کافی برخوردار هستند باید گفت که حتما سری به چوک بزنند. محمولهی دریایی که در اینجا وجود دارد شامل اژدر، بمب، مینهای دریایی، ضدتانک، مهمات سلاحهای کوچک و مصنوعات متعلق به جنگ جهانی دوم میشود. جزیرههای این منطقه به گورستان بسیاری از خرابههای باقیمانده از کشتیهای متعلق به جنگ جهانی دوم تبدیل شدهاند.
خلیج کیمبه، پاپوآ، گینه نو
اینجا عالی هست برای عکاسی ماکرو که میتواند با وجود تنوع گونههای ماهی، عکسهای زیبایی به عکاسان هدیه کند. اینجا که غواصی میکنید، انگار درون یک آکواریوم بسیار بزرگ هستید و از یک سو میتوانید تپههای مرجانی را ببینید و از سوی دیگر با کوههای بلندی که قلههایشان از آب بیرون زده مواجه شوید.
روآتان، ایسلاس دلا باهیا، هندوراس
در روآتان سایتهای زیادی برای غواصی وجود دارد که معروفترین آنها محل ماری است. طرفداران مرجانهای سیاه، شقایقهای دریایی، اسبهای دریایی بزرگ و طوطیماهی رنگینکمانی میتوانند این مکان را برای غواصی انتخاب کنند. بهترین ویژگی این سایت در واقع ارزان بودن آن است که میتواند میزبان غواصان زیادی از سرتاسر دنیا باشد.
خلیج سیکرت، آنیلائو، فیلیپین
اینجا در واقع بهشت عکاسان زیر آب است، زیرا با وجود گونههای متنوع آبی، میتواند تصاویر فوقالعادهای را به آنها هدیه دهد.
جزیره کیش ایران
به طور کلی جزیره کیش، یکی از مناسبترین مناطق خلیج فارس بوده و میتوان گفت که بافت مرجانی شرق جزیره کیش از غنیترین و زیباترین مناطق و مساعدترین محلهای غواصی در کشورمان را در برگرفته است. پوشش مرجانی این جزیره در سواحل شرقی آن واقع گردیده که هرساله مورد بازدید بسیاری از علاقهمندان غواصی قرار میگیرد. همچنین وجود مراکز آموزشی و تفریحی غواصی درکیش این جزیره را تبدیل به قطب غواصی کشور نموده است. بیگ کورال و ژوراسیک پارک: یکی ازمحلهای زیبای این جزیره میتوان به محلهای بیگ کورال و ژوراسیک پارک اشاره کرد. این ریفهای مرجانی که در شرق جزیره واقع گردیدهاند که دارای اکوسیستم غنی و زیبایی میباشند که چشمان غواص ایرانی و خارجی در طول سال است. عمق این دو سایت به هنگام مد کامل از 6 تا 8 متر تجاوز نمیکند و هنگام جزر کامل کمتر از 5 متر میباشد این محلها از تنوع فراوانی از آبزیان برخوردارند. از انواع ماهیها میتوان به: هامور، ساردین، جاش، جراح، باراکودا، تون، موری موری ایل، اژدر ماهی، استون فیش، اسکورپیون، دلقک و ریف شارک همچنین سفره ماهیان، اشاره کرد. انواع لابستر و لاکپشتهای پوزه عقابی و پشت سبز، همچنین مرجانهای طبقاتی و مغزی و نیز گاها انواعی از سافت کورال در این محل دیده میشوند. پوشش مرجانی محل که شمالی- جنوبی و در امتداد ساحل به صورت نواری کشیده شده است در جنوب متراکم تر و در شمال کمتر است. برای دستیابی به این محلها میتوانید از مراکز غواصی موجود در جزیره و قایقهای غواصی استفاده کرده و یا میتوان با اتومبیل به ساحل هتل سیمرغ و از آنجا به محل بیگ کورال به آسانی رسید. این محل برای اسنورکلینگ و نیز نایت دایو بسیار مناسب است. همچنین در محل بیگ کورال صخرههای زیر آبی بسیار زیبایی پدیدار میگردند که مملو از آبزیان ریز از انواع خرچنگها، میگوها و عنکبوتهای دریایی بوده که برای عکاسی ماکرو بسیار مناسب است. ساترن کرک: از دیگر محلهای غواصی در طرفهای جزیره کیش ساترن کرک یا شکاف جنوبی میباشد که بسیار زیبا بوده، اما به دلیل دوری نسبی، کمتر ملاقات کنندهای دارد. این ریف در 3 مایلی جنوب جزیره واقع گردیده است و از شکافی تشکیل شده است که تا عمق 22 متری نیز ادامه مییابد. دسترسی به این سایت فقط با قایق و با استفاده از مراکز سطح جزیره کیش امکانپذیر میباشد.
نظر بدهید