ویندوز ۱۱ نسخه جدید سیستمعامل ویندوز شرکت مایکروسافت است که در ۲۸ ژوئن ۲۰۲۱ به صورت رسمی رونمایی شد. در این مطلب قصد داریم به ویژگیها و تفاوتهای ویندوز ۱۱ نسبت به سیستم عاملهای قبلی شرکت مایکروسافت بپردازیم.
ابتدا حداقل مشخصات سختافزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ را بیان میکنیم.
پردازندهی ۶۴ بیتی دو هستهای با فرکانس یک گیگاهرتز
۴ گیگابایت رم
۶۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی
نمایشگر ۹ اینچی
رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸
پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۲ و WWWDM 2.x
از مهمترین تغییرات سختافزاری نسبت به نسلهای قبلی ویندوز، پردازنده ۶۴ بیتی در سیستم مورد نیاز است. در واقع نسخهی ۳۲ بیتی در ویندوز 11 حذف شده است. البته این ویندوز از نرمافزارهای 32 بیتی همچنان پشتیبانی میکند. علاوه بر این باید به پشتیبانی ویندوز ۱۱ از نرم افزارهای اندرویدی اشاره کنیم که احتمالا این ویژگی با استقبال کاربران مواجه خواهد شد. کامپیوترها نیز برای نصب این سیستمعامل باید از چیپ TPM 2.0 و از UEFI و Secure Boot هم پشتیبانی کنند.
قابلیتهای جدید ویندوز 11 :
از لحاظ ظاهری، بزرگترین تغییرات در قسمت نوار ابزار اتفاق افتاده است. مایکروسافت بخش اعلانات را سادهتر کرده، آیکونهای نرم افزارها را در این قسمت قرار داده و منوی استارت جدیدی را به نسبت ویندوز 10 در نظر گرفته است.
منوی استارت شامل اپلیکشینهای پین شده، فایلهای اخیر و دسترسی سریع به قابلیت خاموش کردن و ریاستارت کردن دستگاه است و همچنین Live Tiles (کاشیهای زنده) حذف و به قابلیتهای چندوظیفگی که باعث بهبود امکانات برای سیستمهای مبتنی بر چند مانیتور است، توجه بیشتری شده است.
گوشه منوها، اپلیکیشنها و جستجوگر فایل، گرد شده است. ویجتها در نوار ابزار ویندوز قرار گرفتهاند و همچنین آیکون جدیدی به نام Widgets اضافه شده است.
یکی دیگر از قابلیتهای جدید ویندوز ۱۱، اپلیکیشنی به نام (Chat) است که بهصورت پیش فرض در این سیستم عامل نصب شده و به کاربران این امکان را میدهد که مستقیما از بخش نوار ابزار ویندوز بتوانند با دوستان، اعضای خانواده و همکاران، متن، تصاویر و اسناد را به اشتراک بگذارند و حتی از همین نرم افزار برای تماسهای صوتی و تصویری استفاده کنند. این اپلیکیشن از ویژگی کراس پلتفرم بهره میبرد و بدین ترتیب میتوانید با هر پلتفرمی در هر جایی با افراد در تماس باشید.
از دیگر قابلیتهای مورد توجه ویندوز ۱۱ اپ استور آن است که علاوه بر برنامه ها، کاربران به اپلیکیشنهای اندرویدی نیز دسترسی دارند. مایکروسافت همچنین به گیمرها نیز توجه ویژهای نشان داده و قابلیتهایی از جمله Auto HDR و DirectStorage را به طور مستقیم از نسل جدید ایکسباکس به ویندوز ۱۱ منتقل کرده است که باعث میشود گیمرها از گرافیک جذاب و سرعت بالاتری بهره ببرند.
از ویژگیهایی که مایکروسافت از نسلهای قبلی کنار گذاشته است میتوان به حذف کورتانا از تسک بار، حذف Live Tiles (کاشیهای زنده)، نبود امکان تغییر مکان تسک بار و حذف امکان نام گذاری گروههای حاوی فایلها و برنامههای مختلف اشاره کرد.
نکته حائز اهمیت این است که اگر ترجیح میدهید به استفاده از ویندوز ۱۰ ادامه دهید یا سیستم شما از ویندوز ۱۱ پشتیبانی نمیکند، تا ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۲ مهر ۱۴۰۴) بدون نگرانی قادر به استفاده از ویندوز ۱۰ خواهید بود. در غیر اینصورت، در این تاریخ پشتیبانی از ویندوز ۱۰ متوقف خواهد شد.
نظر بدهید